szerző:
hvg.hu

Tarolt a Fidesz a határon túli szavazók között, senki más nem érte el még csak az 1 százalékot sem.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

Összeszámolta a Nemzeti Választási Iroda a határon túl élő, magyarországi állandó lakcímmel nem rendelkezők levélszavazatait. Összesen 224 ezer érvényes szavazat érkezett, 96,2 százalék, azaz 216 ezer ember a Fideszt választotta.

Egyetlen más párt sem volt, amely legalább 1 százalékot szerzett volna. Így az is legfeljebb csak érdekesség, hogy a második helyezett az LMP lett, 26 vokssal megelőzve a Jobbikot.

Levélben azok szavazhattak, akik magyar állampolgárok, de nincs magyarországi állandó lakcímük, vagyis a szomszédos országok kettős állampolgárai, valamint azok a kivándoroltak, akik már megszüntették az itteni lakcímüket. Azoknak a szavazatait számolják még mindig, akik úgy hagyták el az országot, hogy még megtartották a magyarországi lakcímüket hivatalosan, valamint azokét, akik a választás napján más városban voltak, mint ahol az állandó lakcímük található, például a budapesten tanuló vidéki diákokét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!