szerző:
hvg.hu

A nemzetgazdasági miniszter fővárosi körzetében is fordulhatott volna a választási eredmény - de persze nem fordult.

Választás 2018
Diadalmámor és totális összeomlás - ez maradt a 2018-as parlamenti választás után, középút nem maradt senkinek. Magyarország tehát egyrészt olyan maradt, mint volt immár nyolc évig, eközben mégis egészen más lett, mint április 8-án reggel volt. A nagy kérdés most az: hogy jutottunk idáig, és mi jön most. Igyekszünk válaszokat találni.
Friss cikkek a témában

A múlt vasárnap este Varga Mihály – mellesleg nemzetgazdasági miniszter – állt az első helyen a főváros II. kerületében, de akkor mindössze 2966 szavazat volt a különbség az ő és a második helyen álló DK-s Niedermüller Péter eredménye között.

A Nemzeti Választási Iroda msot tette közzé a 100 százalélkos feldolgozottság alapján a végeredményt: Varga 24208 szavazattal nyert. Niedermüller mögött Ungár Péter, az LMP-jelöltje – majdani Magyar Nemzet-tulajdonos – végzett a harmadik helyen.

Néhány választókörzetben még nem száz százalékos a voksok feldolgozottsága, elvileg ezeken múlhat a kétharmad. Az eddig közölt végleges eredmények azonban nem változtattak a Fidesz brutális győzelmén.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!