szerző:
hvg.hu

A kormánypárti kör attól tart, hogy rossz hírét keltik emiatt az országnak.

Elutasította el a Figyelőben megjelent, a Soros-bérencnek kikiáltott szervezeteknél dolgozókat felsorolni hivatott listát a Professzorok Batthyány Körének elnöksége. A társaság szerint a listázás „alantas vállalkozás”, amelynek következményei lesznek, mert Magyarországon még mindig vannak olyanok, akik megijednek a „listába szedéstől”, még ha ezúttal erre szerintük nincs is okuk erre.

A kör szerint azért sem volt jó ötlet a Figyelő részéről a lista, mert ezt „úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldalma nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés”.

Íme az Önkéntes listázó című közlemény:

„Úgy látszik, még nem mindenki bízik a szeretet és összefogás erejében. A Figyelő című lap egy szerzője ugyanis arra az alantas vállalkozásra adta a fejét, hogy összeírja a Sorosnak elkötelezett magyar polgárokat. Mondhatná valaki: ez jó kis hecc, hiszen úgysem lesz semmi következménye. Mert valóban nem lesz. A szerzőnek és a szerkesztőnek tudnia kellene azonban, hogy hazánkban mindig vannak, akik az ilyen listába szedéstől - általában jó okkal, még ha ezúttal ok nélkül is - megijednek.

Az esetet úgy fogják szertekürtölni az egész világon, hogy Magyarországon az agresszív nacionalista oldal győzelme nyomán, íme, máris úrrá lett a rettegés. És kiváló alkalom nyílik arra is, hogy a CEU-ügy után a meghasadt értelmiség két ága közé újabb éket verjenek. Elvből ellenezzük a listakészítést, bármilyen személyeskedő ellenségkép kialakítását és terjesztését.”

A Professzorok Batthyány Köre bár deklaráltan jobboldai és Orbán Viktor-párti, viszonya mégis ellentmondásos a kormány politikájával. 2017 elején megjelent éves értékelésükben élesen bírálták a kormány több szakpolitikáját is idén azonban ezt az értékelést nem is közölték, amit vezetőjük, Náray-Szabó Gábor a Hír TV-ben azzal indokolt, hogy a választás előtti időszak a „kiállás ideje”. Ennek jegyében még pénzt is küldött Orbán Viktor felhívására.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!