szerző:
hvg.hu

"Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja. Ima az áldozatokért, az embermentő hősökért. Válasszuk a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, hogy képesek legyünk a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni. "Közleményt adott ki a Fidesz a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapján, a párt fejet hajt a holokauszt magyarországi áldozatai előtt, és kijelenti, "elutasítjuk és elítéljük a fajgyűlölet és az antiszemitizmus minden formáját". Majd nyomatékosítja, "A Fidesz-kormány továbbra is mindent meg fog tenni azért, hogy senkit ne érhessen hátrányos megkülönböztetés származása vagy vallási hovatartozása miatt".

A választási kampány persze nem erről szólt, a fidesz.hu-n is olvasható például Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Polgárdiban tartott lakossági fóruma, amely egyetlen nagy riogatás volt, Semjén olyanokat mondott, "ahol az iszlám tömegesen megjelenik, ott automatikusan előjön a saria, az iszlám törvénykezés bevezetésének igénye. Ha nagy létszámú iszlám közösség jelenik meg, akkor a saria árnyékában fogunk élni." A kormánypárti hergelő, riogató beszédek száma hatalmas volt.

A kormánypárti média ontotta magából az iszlamofób médiatartalamakat (hamisított videókkal), ment a hangulatkeltés például a zuglói muszlim imaház ellen, amelyet a Magyar Iszlám Közösség hozott létre. És akkor Őcsényről még nem is beszéltünk – vagy akár Balatonőszödről.

A Fidesz fogadkozása tehát nem túl hiteles, konkrétan pofátlanság.

Update: A Miniszterelnökség közleményével emelte a tétet: "Ez a nap legyen a csendes emlékezés és a közös ima napja. Ima az áldozatokért, az embermentő hősökért. Válasszuk a szolidaritást és az egymás elfogadását hirdető cselekvő szeretetet, hogy képesek legyünk a sebeket begyógyítani, a rosszat jóra fordítani, ahol békétlenség van, ott békét teremteni, ahol rombolás, ott építeni."

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!