szerző:
hvg.hu

Az MSZP-s politikus szerint a VIII. és XV. kerületi időközi polgármester-választásokra már előválasztáson kiválasztott jelöltekkel kell indulni.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője közleményt adott ki hétfőn, amelyben Budapestet "a remény fővárosának" nevezi, mondván itt egyrészt a szombati hatalmas és békés tüntetésen megmutatták, van remény a NER leváltására, illetve mert április 8-án a budapestiek szavazataikkal kétharmados többséget biztosítottak a demokratikus ellenzék pártjainak a fővárosban és reményt adtak a vidéki ellenzékieknek.

Horváth hozzáteszi, a fővárosi 18 választókerületből 17 garantáltan nyerhető lett volna az ellenzéki erők egyesítésével, ami megakadályozhatta volna a Fidesz újabb kétharmados többségét,

éppen ezért a jövő évi önkormányzati választáson mind a fővárosban, mind a kerületekben egyetlen főpolgármester- és polgármesterjelöltet kell állítani a Fidesz jelöltjeivel szemben.

Az MSZP-s politikus bedobta az előválasztás ötletét is, mondván a parlamenti választás miatt megüresedő VIII. és XV. kerületi polgármesteri posztokért (a fideszes Kocsis Máté és a DK-s Hajdu László a polgármesteri posztot elhagyva beül a parlamentbe) is előválasztáson megméretett jelölteket indít a ellenzék az időközi választáson.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!