szerző:
hvg.hu

A baleset legsúlyosabb sérültje koponyaprotézis-beültetésre vár.

Nem megfelelő anyagból készült az az alkatrész, amely miatt tavaly szeptemberben többen kiestek egy körhintából Várpalotán.

A tavalyi baleset ügyében még tart a nyomozás, a rendőrség által megbízott szakértő véleményét azonban nemrég megkapta az eszköz tulajdonosa. Fia, Greznár András a Borsnak azt mondta: "Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk. Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk."

A férfi szerint egyetlen tömbből kovácsolt, hegesztésmentes, C45-ös szénacél lett volna a megfelelő anyag az alkatrészhez, amely azonban krómötvözetből készült el.

A kalapácshintát a napokban visszakapja a tulajdonos, arról azonban még nem született döntés, hogy újra üzembe állítja-e.

A lap arról is ír, hogy a tavaly szeptemberi baleset legsúlyosabb sérültje, a 18 éves Máthé Krisztofer – aki nyolc métert repült, miután kizuhant a hintából – Veszprém és Győr után jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben lábadozik. Beszélni még nem tud, de mindenre reagál. Anyja azt mondta, kerekesszékbe kényszerült fia nem emlékszik a balesetre, koponyaprotézis-beültetésre vár.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!