szerző:
hvg.hu

A baleset legsúlyosabb sérültje koponyaprotézis-beültetésre vár.

Nem megfelelő anyagból készült az az alkatrész, amely miatt tavaly szeptemberben többen kiestek egy körhintából Várpalotán.

A tavalyi baleset ügyében még tart a nyomozás, a rendőrség által megbízott szakértő véleményét azonban nemrég megkapta az eszköz tulajdonosa. Fia, Greznár András a Borsnak azt mondta: "Megállapították, hogy az eltörött alkatrész nem abból az anyagból volt, mint amit mi megvásároltunk. Papírokkal is tudom igazolni, hogy mást kaptunk meg, mint amit rendeltünk."

A férfi szerint egyetlen tömbből kovácsolt, hegesztésmentes, C45-ös szénacél lett volna a megfelelő anyag az alkatrészhez, amely azonban krómötvözetből készült el.

A kalapácshintát a napokban visszakapja a tulajdonos, arról azonban még nem született döntés, hogy újra üzembe állítja-e.

A lap arról is ír, hogy a tavaly szeptemberi baleset legsúlyosabb sérültje, a 18 éves Máthé Krisztofer – aki nyolc métert repült, miután kizuhant a hintából – Veszprém és Győr után jelenleg egy fővárosi rehabilitációs intézetben lábadozik. Beszélni még nem tud, de mindenre reagál. Anyja azt mondta, kerekesszékbe kényszerült fia nem emlékszik a balesetre, koponyaprotézis-beültetésre vár.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!