szerző:
hvg.hu

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét "belső működési problémák" miatt hívták vissza.

A szakszervezet ügyvezető elnökévé Szűcs Tamást, a PDSZ Borsod megyei ügyvivőjét választották meg, megbizatása egy évre, a következő tisztújításig szól. Mendrey elfogadta a döntést, azt mondja, kicsit elfáradt. A mandátumát ezzel nem tölthette ki, visszahívása a szervezet belső működési problémáira vezethető vissza – írja a Népszava. A választmányt is visszahívták. A lap korábban megírta, a PDSZ választmányának több tagja még januárban lemondott, a szakszervezet Facebook-oldalán megjelent "nem hivatalos közlemény" belső bizalmi válságról és beépült fideszes ügynökökről szólt. Később a választmány hivatalos közleményben cáfolt, az ügy végére a rendkívüli kongresszus tett pontot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!