szerző:
hvg.hu

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnökét "belső működési problémák" miatt hívták vissza.

A szakszervezet ügyvezető elnökévé Szűcs Tamást, a PDSZ Borsod megyei ügyvivőjét választották meg, megbizatása egy évre, a következő tisztújításig szól. Mendrey elfogadta a döntést, azt mondja, kicsit elfáradt. A mandátumát ezzel nem tölthette ki, visszahívása a szervezet belső működési problémáira vezethető vissza – írja a Népszava. A választmányt is visszahívták. A lap korábban megírta, a PDSZ választmányának több tagja még januárban lemondott, a szakszervezet Facebook-oldalán megjelent "nem hivatalos közlemény" belső bizalmi válságról és beépült fideszes ügynökökről szólt. Később a választmány hivatalos közleményben cáfolt, az ügy végére a rendkívüli kongresszus tett pontot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!