szerző:
hvg.hu

A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület jelenlegi kocsija 43 éves, már nem elég gyors a mentésekhez. Már kiválasztották az új tűzoltóautót, de egyelőre nincs rá elég pénzük, ezért adományokat várnak.

Az elmúlt öt évben több mint hatvanszor nyújtottak segítséget a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület munkatársai. A jelenleg is használatban lévő autójukat még a hetvenes években gyártották, a németektől vették meg. A kocsit eleinte még lehetett műszaki mentésre is használni, de mostanában már csak tűzesetekhez vonulnak ki vele az önkéntes tűzoltók. Az RTL Híradó riportja szerint habár pöccre indul a kocsi, nyolcvannál többel már nem tud menni, ez pedig már nem elég gyors a mentéshez.

Az egyesület éppen ezért kénytelen lemondani az öreg autóról. Helyette kiválasztottak egy másik, sokkal jobb állapotban lévő tűzoltóautót, amelynek a tűzoltótechikai felszereltsége is magasabb a régi járgányhoz képest. "Gyors beavatkozó rendszer van benne, nagyobb víztartály, beépített aggregátor, és egy jó fajta tűzoltószivattyú" - mondja a riportban Bodor Csaba elnök.

Mivel az egyesületnek nincs pénze az új tűzoltókocsira, ezer és kétezer forintos támogatói jegyeket bocsátottak ki. Ezek közül fognak kisorsolni öt darabot, amelyekkel a támogatók részt vehetnek egy élménynapon az egyesület szervezésében, természetesen az új tűzoltóautót kipróbálva. Bodor Csaba szerint a szerencsés öt fő kipróbálhatja magát különböző, imitált tűzoltási szituációkban.

Az új autót Pécsen és környékén használják majd.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!