szerző:
hvg.hu

A Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület jelenlegi kocsija 43 éves, már nem elég gyors a mentésekhez. Már kiválasztották az új tűzoltóautót, de egyelőre nincs rá elég pénzük, ezért adományokat várnak.

Az elmúlt öt évben több mint hatvanszor nyújtottak segítséget a Pécsi Kutató-Mentő és Tűzoltó Egyesület munkatársai. A jelenleg is használatban lévő autójukat még a hetvenes években gyártották, a németektől vették meg. A kocsit eleinte még lehetett műszaki mentésre is használni, de mostanában már csak tűzesetekhez vonulnak ki vele az önkéntes tűzoltók. Az RTL Híradó riportja szerint habár pöccre indul a kocsi, nyolcvannál többel már nem tud menni, ez pedig már nem elég gyors a mentéshez.

Az egyesület éppen ezért kénytelen lemondani az öreg autóról. Helyette kiválasztottak egy másik, sokkal jobb állapotban lévő tűzoltóautót, amelynek a tűzoltótechikai felszereltsége is magasabb a régi járgányhoz képest. "Gyors beavatkozó rendszer van benne, nagyobb víztartály, beépített aggregátor, és egy jó fajta tűzoltószivattyú" - mondja a riportban Bodor Csaba elnök.

Mivel az egyesületnek nincs pénze az új tűzoltókocsira, ezer és kétezer forintos támogatói jegyeket bocsátottak ki. Ezek közül fognak kisorsolni öt darabot, amelyekkel a támogatók részt vehetnek egy élménynapon az egyesület szervezésében, természetesen az új tűzoltóautót kipróbálva. Bodor Csaba szerint a szerencsés öt fő kipróbálhatja magát különböző, imitált tűzoltási szituációkban.

Az új autót Pécsen és környékén használják majd.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!