szerző:
hvg.hu

A Vállalatgazdaságtan Intézetet Chikán Attila alapította, a közgazdász is rajta van a Figyelő által közölt listán a Soros-ügynökök között.

"Szolidaritásunkról biztosítjuk mindazokat az embertársainkat, akik Chikán Attilával együtt szerepelnek a Figyelő nevű sajtótermék által „A spekuláns emberei” címmel megjelentetett fekete színű oldalakon" – írta a Corvinus Egyetem Vállalatgazdaságtan Intézetének igazgatója, Czakó Erzsébet.

Az intézet büszkén vállalja és vallja magáénak azt a demokratikus értékvilágot és szellemi szabadságot, amelyet Chikán Attila alapított. Az intézet mélységesen elítéli, ha bárki bármilyen céllal "listázza" embertársait, és őket az emberi méltóságot sértő, tisztességüket és autonómiájukat kétségbe vonó jelzőkkel illeti.

Felszólították a politikai elitet, hogy a megbélyegzés és gyűlöletkeltés minden formáját nyilvánosan ítélje el.

"Elvárjuk a mindenkori kormányzattól, hogy törvényes eszközeivel élve lépjen föl a diszkrimináció minden formájával és egyének vagy embercsoportok nyilvános megbélyegzését célzó minden tevékenységgel szemben."

A Corvinus egy komplett tanszéke múlt héten elítélte a listázást.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!