szerző:
hvg.hu

Kisebb esőre, záporra továbbra is számíthatunk.

Hétfőn is sok felhő lesz felettünk, több helyen fordulhat elő eső, zápor, nyugaton helyenként egy-egy zivatar is kialakulhat. A középső országrészben élénk, néhol erős lesz a délkeleti szél. Napközben 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden is a felhők lesznek túlsúlyban. Továbbra is számítani kell kisebb esőre, záporokra, Dunántúlon egy-egy zivatar ismét előfordulhat. Nyugaton élénk lehet a szél. A legmagasabb hőmérséklet 16 és 24 fok között alakul, keleten lesz melegebb az idő – jelenti az Időkép.

Fokozatosan erősödik a pollenterhelés, egyre több allergén növény virágzása indul el. A következő napokban a nyír pollenkoncentrációja sokfelé elérheti a magas-nagyon magas szintet. A kőris, a nyár, a gyertyán, a zöld juhar, valamint a ciprus- és tiszafafélék pollenkoncentrációja jellemzően a közepes tartományban alakul, de helyenként magas lehet. A fűz virágpora alacsony-közepes mennyiségben van jelen.

Hétfőn sem várható fronthatás térségünkben. Leginkább a többfelé szeles idő terhelheti meg sz erre érzékenyek szervezetét.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!