szerző:
hvg.hu

A NAV közleményében úgy fogalmaznak, hogy illatos autó és fűvel teli rágódoboz bukott Röszkén.

Egy finn és egy 33 éves szerb férfi marihuánát próbált behozni az országba Röszkénél, de a határátkelőnél lebuktak – jelentette a NAV és a rendőrség hétfő hajnalban.

Szombat hajnalban jelentkezett belépésre egy finn rendszámú BMW, a sofőr egy finn férfi volt, aki azt mondta, hogy nincs nála bejelenteni való áru. A pénzügyőröknek azonban feltűnt a kocsiból áradó szag, és a kutyájuk is jelzett. Kisebb szerelés után a vezető ülés alatti részen, a szőnyeg alól, egy „Orbit” feliratos dobozból, 30 gramm növényi törmelék került elő, amely a marihuána tesztre pozitívan reagált.

©

Néhány óra múlva egy német rendszámú Volkswagen lett gyanús a röszkei pénzügyőröknek. A sofőr egy 33 éves szerb férfi volt, az autót illatosító szaga lengte körül és szerkezeti felépítése is eltért a gyáritól.

A hátsó lökhárító mögötti rejtekhelyről, a műszerfalban a légzsák helyéről és a jobb első ülés előtti kárpit alól, fekete nejlonzacskókba csomagolva, összesen több mint 12 kilogramm marihuánagyanús növényi törmelék került elő a vámvizsgálatkor. Ennek feketepiaci értéke körülbelül 24 millió forint.

A 33 éves férfi gyanúsítottként hallgatták ki, őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!