szerző:
hvg.hu

Azzal is megfenyegette az amerikai stábot, hogy rájuk hívja a rendőröket, ha tovább kérdezősködnek.

Ahogy korábban megírtuk, és ahogy az a Hír TV videójából kiderült, Mészáros Lőrinc nem volt hajlandó válaszolni a Vice News Tonight újságírójának, Hind Hassannak, amikor – még a kampány idején – azt próbálta megtudni tőle, vajon miért őt tartják Magyarország legkorruptabb emberének.

Az HBO műsorának stábja többször is kereste a felcsúti polgármestert, interjút kért tőle, de választ sosem kaptak. Ezért próbálták meg az egyik márciusi felcsúti képviselő-testületi ülésen elcsípni. Ez volt az az alkalom, amikor Mészáros azt mondta az amerikai újságírónak, hogy "menjen haza a saját országába, és ott kérdezősködjön".

Ez a jelenet kimaradt végül a Vice riportjából, egy most felkerült videóból azonban – amelyet a 444.hu szúrt ki –, kiderül, hogy Mészáros még azzal is fenyegette az újságírót és munkatársait, hogy rájuk hívja a rendőrséget, ha nem ülnek le az üléstermen kívül.

"Kérem, hogy üljenek le, és ne ide, a számba üljenek, mert itt testületi ülés lesz" – közölte Mészáros, aki le is sorosbérencezte Hassant.

Erre Hassan úgy reagált, hogy Orbán jó barátjának tehát mindenki, aki feltesz neki egy kérdést, Soros-bérenc. "Nem, nem, nem, nem. De önök valószínűleg azok" – hangzott a válasz.

Mészáros ez után jelentette ki, hogy ha nem ülnek le, zavarják az ülést, kihívja a rendőrséget, és kikísérteti a stábot.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!