szerző:
hvg.hu

A Blikk szerint a négy ember halálát okozó Rezesova jól viselkedik a börtönben, így valószínűleg pozitív elbírálást kap majd a szabadulási kérelme.

Hat év raboskodás után szabadulhat nyáron Eva Rezesová, aki négy ember halálát okozta egy 2012-ben az M3-as autópályán: BMW terepjárójával 165 kilométeres sebességgel belerohant az előtte haladó Fiat Puntóba, ami teljesen kiégett, utasai közül hárman a helyszínen, a negyedik áldozat a kórházban halt meg – írja a hétfői Blikk.

Az idén 41 éves nőt augusztusban feltételesen helyezhetik szabadlábra, ha az erről szóló kérelmét három hónappal előtte benyújtja a bíróságra. Ez azonban csak az egyik része az eljárásnak, hiszen döntése előtt a nyomozási bíró megvizsgálja az elítélt nevelőinek jelentéseit, amelyben részletesen leírják, hogy Eva a hosszú börtönévek alatt hogyan viselkedett.

Családja reménykedik a pozitív elbírálásban. Nagyon várják haza a gyermekei, rokonai, akik nem engedték el a kezét egy percre sem, rendszeresen látogatták budapesti börtönében – ezt mondta a lapnak a család egyik közeli ismerőse.

Rezesovát kilenc év szabadságvesztésre ítélte a bíróság, de nem zárták ki, hogy jó magaviselet esetén büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhat. Bent állítólag mintarab, a szigorú szabályokat betartotta, rabtársaival egyetlen konfliktusa sem volt, folyamatosan dolgozott, a varrodában tölti ideje nagy részét. Jó magaviselete miatt már többször is eltávozást kapott hosszabb-rövidebb időre – olvasható a cikkben.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
Gergely Zsófia Itthon

Videó: Megszereztük a Rezesova-baleset szimulációját

Titokban két független igazságügyi szakértő szimulálta a Rezesova-ügy központi kérdését jelentő sávváltást – derült ki a büntetőügy egyik utolsó tárgyalásán. A hvg.hu megszerezte a felvételeket, amelyek alapján a szakértők állítják, hogy az ügyben részt vevő kollégáik egyes állításai megdönthetők. Ők ugyanis egy fiatal autóversenyzőt ültettek a volán mögé, de még ő sem tudott olyan gyorsan sávot váltani, ahogy Eva Rezesova szerint bevágott elé a Fiat.