szerző:
hvg.hu

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók hétfőn este az Orosházi Kórházhoz, miután füstöt észleltek a Sürgősségi Betegellátó Osztályon.

Hétfő este nem sokkal 20 óra előtt füstöt észleltek az Sürgősségi Betegellátó Osztályon. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, gyorsan lokalizálták a helyszínt, így nagy baj nem történt. Mint kiderült, a pincében lévő egyik elektromos berendezés kapott lángra, ennek füstje terjedt át a felsőbb szintekre. A kórház Facebook-oldalán közzétett tájékoztatás szerint ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók Orosházáról, Mezőkovácsházáról, Békéscsabáról, Szentesről, Hódemzővásárhelyről, Csongrádról és Szarvasról összesen 11 járművel. A helyszínre érkezett a Kataszrófavédelmi Műveleti Szolgálat és a megbízott megyei igazgató is. Összesen 52 beavatkozó tűzoltó dolgozott váltásban a felderítésen.

A helyi OrosCafé azt írta: az SBO-ra érkező betegeket más osztályokra irányították, a sürgősségin fekvőket is átszállították ideiglenesen más részlegekbe. Ellátásukhoz több orvost és nővért is berendeltek.

Az épület többi részében folyamatos volt a betegellátás. "Az SBO kedd reggel 8 óráig nem fogad betegeket. A súlyos eseteket az Országos Mentőszolgálat a békéscsabai Réthy Pál kórházába szállítja, a könnyebb eseteket a Kistérségi Orvosi Ügyeleten fogadják megerősített orvosi és szakdolgozói személyzettel" – mondta a kedd éjjel megtartott sajtótájékoztatón dr. Duray Gergő, az intézmény főigazgatója.

Mindeközben

A Katasztrófavédelem elvileg valós idejű eseménytérképén a tűzoltók kivonulása után két órával sem található semmilyen információ az esetről. Így csak amolyan érdekességként közöljük az oldal alapján, hogy Kapuváron viszont időközben kigyulladt egy családi ház tetőszerkezete. Ahhoz a tűzhöz a kapuvári hivatásos tűzoltók és a csornai katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik egy vízsugárral oltották el a lángokat, majd megkezdték az épület átszellőztetését és átvizsgálását. Az elsődleges információk szerint az eset során senki nem sérült meg, ahogy Megyaszón sem, ahol pedig kerítésnek ütközött egy autó.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!