szerző:
hvg.hu

Perczel István vallástörténészt is rátette a Figyelő az állítólagos Soros-zsoldosok listájára.

„Megdöbbenéssel tapasztaltuk, hogy a rossz emlékeket idéző listázás a fent említett politikai szégyenbélyeget próbálja rásütni Perczel Istvánra, orthodox hívő társunkra, sokgyermekes keresztény családapára, köztiszteletben álló tudósra is, azon az alapon, hogy a Közép-európai Egyetem (CEU) oktatója” – olvasható abban a vasárnapi keltezésű közleményben, amelyet ortodox keresztények írtak alá.

Szerintük az emberek ilyen módon való listázása súlyosan erkölcstelen, méltatlan és igaztalan, a megfélemlítés nyilvánvaló szándékával készült, és a pártállami időket idézi, ezért kifejezik szolidaritásunkat Perczel Istvánnal és a lista többi szereplőjével is.

A közleményben úgy fogalmaznak: „Perczel István vallástörténésznek a közös ókeresztény örökség, valamint a keleti kereszténység témakörében végzett kutatói, tanári, fordítói és könyvkiadói munkássága minden magyar keresztény hívő és a kereszténység iránt spirituális vagy tudományos céllal érdeklődő ember számára nélkülözhetetlen szellemi táplálékot jelent; személyes tanúságtétele, élete sokunk számára igazodási pont; szerepe a magyar nyelvű orthodox keresztény közösség létrejöttében és fennállásában kiemelkedő jelentőségű”.

A közleményben jelzik, hogy az aláírók listája bővíthető, a névsorhoz úgy lehet csatlakozni, ha írnak a szervezőknek a Facebookon.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!