szerző:
hvg.hu

Felmentették Ujhelyi István MSZP-s EP-képviselőt, akit Sneider Tamás azért perelt be, mert egy maffiaszerű szkinhedszervezet egykori vezetőjének nevezte.

Felmentette a bíróság Ujhelyi Istvánt a rágalmazás és becsületsértés vádja alól, miután az MSZP-s EP-képviselő arról beszélt, hogy Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke egy maffiaszerű szkinhedszervezet vezetője volt az 1990-es években – írta meg a Népszava. Az ítélet nem jogerős.

Sneider szerint a szocialista politikus "hazugságok terjesztésével" őt "fasisztoid, fajgyűlölő személynek", önmagát viszont a rasszizmus elleni küzdelem harcosának állította be az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

Ujhelyi jogi képviselője a tárgyaláson emlékeztetett rá: az eljárás során Sneider még azt is tagadta, hogy szkinhed vagy szkinhedvezető lett volna. Ezzel szemben az ügyvéd korabeli újságcikkekkel igazolta, hogy a sajtó a kilencvenes években így emlegette. Életszerűtlen, hogy korábban nem tiltakozott, ha valótlannak találta az állítást – mondta az ügyvéd.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!