szerző:
hvg.hu

A tiltakozást elküldték a Figyelő szerkesztőségébe is. Szerintük ez a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás.

A múlt heti Figyelő listázta a "Soros-hálózat" tagjait – kiderült, több esetben a Wikipédiát használták forrásnak –, a listán halottak is szerepeltek. Folyamatos a tiltakozás emiatt, sorra szólalnak meg listázottak és különböző egyetemek, intézmények, tanszékek.

Kedd reggel az ELTE Jog- és Társadalomelméleti Tanszék tanszékvezetője, Fleck Zoltán hozta nyilvánosságra Facebook-oldalán hozta nyilvánosságra az "ELTE polgárainak szolidaritási nyilatkozatát".

Azt írják, szolidárisak a "Soros zsoldoshadseregének" tagjaiként megnevezettekkel, a listázást elfogadhatlannak tartják.

"Úgy véljük, szorosan illeszkedik egy hosszantartó gyűlöletkampányba, amelynek eredményeként mára a hétköznapjaink részévé vált a megbélyegző, stigmatizáló, silány közbeszéd, a legrosszabb diktatúrákat idéző uszítás."

 

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!