szerző:
hvg.hu

"Bárcsak én is elmentem volna" – írja friss posztjában Havas Henrik tévés műsorvezető Mészáros Lucának, aki a választások után lett ismert a Facebookon viharos gyorsasággal terjedő bejegyzésének köszönhetően. A 22 éves, óvónőnek készülő lány ebben arról írt, hogy kilátástalannak érzi a jövőjét Magyarországon, ahol nincs jövőképe egy korabeli fiatalnak, mert nemhogy saját lakásról nem álmodozhat, de még egy kávéfőzőre sem telik neki.

A lányt annyian támadták kiállása után, hogy végül levette a posztját. Utoljára Gajdics Ottó, a nem hivatalos kormányszócső Magyar Idők főszerkesztője ment neki, amiért a kivándorláson gondolkodik, bezzeg ez neki annak idején eszébe sem jutott a nehézségei ellenére.

"Olvasom a Magyar Idők főszerkesztőjének kioktató sorait, amelyekben egyetlen állítását sem cáfolja, nézem Szijjártó Pétert, aki az ENSZ-et a Figyelőhöz irányítja a Soros -ügynökök listája kapcsán, és nekem is mehetnékem van" – reagál erre Havas.

"A nemsokára diplomás óvodai pedagógus hiába énekelné a piciknek a Tavaszi szél vizet áraszt-ot, a kezdőfizetése épp csak az albérletre elég, kávéfőzőre már nem futja. Kénytelen menni, pedig nincs kedve németül dalolni. Megy, mert a jövőjén gondolkodik... Az internetre bízta fájdalmas üzenetét, és ott szembesült azzal, mekkora gyűlölet feszíti kormánypárti polgártársait" – teszi hozzá, majd ír arról is, hogy ő miért maradt, miért akart "nem német, hanem magyar újságíró lenni".

©

 

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!