szerző:
hvg.hu

Saját feljelentése nyomán juthattak el a rendőrök ahhoz a hangfelvételhez, amely alapján kedden előállították, és őrizetbe vették Gyárfás Tamást – írja a kormányközeli Magyar Idők.

Az úszószövetség volt elnökét, sportdiplomatát, médiavállalkozót tavaly zsarolták meg egy, a Fenyő-gyilkossággal kapcsolatos hangfelvétellel, ami miatt feljelentést tett, november 27-i vallomásában pedig azt mondta a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) munkatársainak, hogy két hónappal azelőtt a lakásán adott át neki egy fenyegető tartalmú üzenetet egy ismeretlen férfi. A megbízóját nem nevezte meg, de közölte, hogy később még jelentkezni fog, ha pedig Gyárfás elutasítja, "tragédia történik".

Az NNI Gyárfás feljelentése után idén március 14-én fogta el zsarolás miatt Imrich K.-t, aki kapcsolatban állt a Fenyő János megölése miatt jogerősen elítélt Jozef Rohác családjával.

A nyomozók a szlovák rendőrséget jogsegély részeként arra kérték, tartsanak házkutatást Jozef és testvére, Stefan Rohác lévai házában. Ott foglalták le azt a kazettát, amely most új bizonyítékként szolgálhat Gyárfás ellen. Azon ugyanis a szintén kormányközeli Pestisrácok.hu szerint a médiavállalkozó és Portik Tamás – aki felbujtóként 28 éves fegyházbüntetését tölti Boros Tamás és Prisztás József meggyilkolása miatt – a Fenyő-gyilkosságról beszélgettek 14 évvel ezelőtt.

Az NNI munkatársai kedden délelőtt vitték be Gyárfást, aki részletes vallomást tett, majd őrizetbe vették. Ügyvédje, Bánáti János a hvg.hu-nak elmondta: ügyfele hosszan mesélt a kihallgatóinak a Fenyő Jánossal folytatott vitájáról és kapcsolatáról Portik Tamással. A hatósági eljárás miatt viszont panasszal élt, és a leghatározottabban tagadta a terhére rótt cselekményt.

Arról, miből derülhet ki, van-e köze a sportdiplomatának a Fenyő-gyilkossághoz, itt írtunk.

(Magyar Idők)

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

"Én meg a Gyárfás meg a Fenyő" – régi történettel állt elő a Népszava egykori főszerkesztője

Pikáns részleteket osztott meg blogján a Népszava egykori főszerkesztője, Kereszty András arról, milyen volt és milyen lett a lap működése, miután Fenyő János megvásárolta azt. Kereszty több korábbi sztorit is felemlegetett, egyebek mellett azt is, amikor a tudta és ellenőrzése nélkül jelentettek meg egy Gyárfás Tamásról szóló cikket. A beszámoló szerint a volt úszóelnök később magához invitálta Keresztyt, és arra biztatta, tartson vele, mert "Fenyőnek nincs jövője".