szerző:
hvg.hu

Kedden teljes egészében bemutatták a térfigyelő kamerák felvételeit, amelyekkel kilométereken át rekonstruálni tudták, merre menekült a merénylő a robbantás.

A 2016-os robbantás előtt bevásárolt, ötven percet üldögélt egy padon egy étterem előtt a körúti robbantó, majd a merénylet után egyszerűen elsétált a sebesült rendőrök mellett – derült ki a perén, ahol levetítették a férfi mozgásáról készített térfigyelő kamerás felvételeket. A gyanúsított nem volt ott a bírságon – tudósított a hétfői RTL Híradó.

Csaknem másfél órás az a videó, amelyen rajta van, merre mozgott aznap este a merénylő. A felvételt most először vetítették le a nyilvánosság előtt teljes egészében.

Míg a sebesült rendőrök mellett a merénylő egyszerűen elsétált a körúton, a Király utcában már futásnak eredt.

A 2016. szeptember 24-i merénylet után több mint száz rendőr gyűjtötte be a térfigyelő kamerák felvételeit, tizennégyen dolgoztak azon, hogy kiderüljön, merre menekült a merénylő. Ugyanennyian vizsgálták azt, merre járt a merénylet előtt.

A robbantásnál viselt halászkalap után már kapucnit húzott a fejére, később baseballsapkát vett fel, a Dohány utcában át is öltözött, piros felsőt vett fel.

A térfigyelő kamerák alapján a Teréz körúttól egészen a Tűzoltó utcáig rekonstruálták, merre menekült a férfi. A vádlott korábban jelezte, hogy ügyének tárgyalásán nem akar részt venni.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!