szerző:
hvg.hu

Ha hinni lehet a miniszterelnök vagyonnyilatkozatának, az összes megtakarítása harmadát befizette büntetésként.

Postai, sárga csekken, feladóként saját magát megadva fizette be Orbán Viktor azt a 345 ezer forintos büntetést, amit azért kapott, mert gyerekekkel kampányolt egy óvodában. A K-Monitor kérdezett rá a Nemzeti Választási Iroda elnökénél, hogy megérkezett-e már a miniszterelnök befizetése, Pálffy Ilona pedig azt válaszolta: határidőre megkapták a büntetést.

Ha Orbán Viktor igazat írt a vagyonnyilatkozatában, akkor a feleségével közös számlán a teljes megtakarítása 993 ezer forint volt 2017 végén. Vagyis ha ez a szám igaz, akkor a megtakarításának nagyjából a harmadát elvesztette.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!