szerző:
hvg.hu

Orbán állítólag sorra konzultál az esélyes jelöltekkel, egy név pedig mindenki másnál esélyesebbnek tűnik. Gulyás Gergelyről van szó.

Gulyás Gergely lehet a kormánykommunikáció arca, ő állhat majd a mikrofon mögött a megújult kormányinfókon, ezzel "új szín, új hang" jelenik majd meg – írja az ATV, kormányzati körökből kiszivárgott információk alapján. Így tehát valószínűleg a kormányinfók intézménye sem szűnik meg.

Az ATV azt írja, Gulyás választása tulajdonképpen észszerűnek tűnik, hiszen az elmúlt ciklusban ő volt az a fideszes politikus, aki a legtöbbször vállalt nyilvános szereplést, kerekasztal vitát ellenzéki politikusokkal. Brüsszelben is otthonosan mozog, jól kezeli a sajtó minden szegmensét, és konfrontatív diskurzusokon is vitaképes politikus.

A kormányinfót érintő személycsere ügye azután jött elő, hogy Lázár bejelentette, befejezte a munkát a Miniszterelnökség élén, és a jövőben nem akar kormánytag lenni, visszatér a hódmezővásárhelyi választókerületébe. 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!