szerző:
MTI

Idejekorán előállt az ötlettel, az EP-választás jövő májusban lesz.

Közvélemény-kutatást rendeltek a liberálisok arról, a választók támogatnának-e egy egységes ellenzéki EU-párti EP-listát – mondta a Liberális Párt elnökhelyettese, Sermer Ádám. Szerintük ugyanis arra van szükség, hogy az európai értékek iránt elkötelezett ellenzéki pártok állítsanak közös listát, a kutatással pedig a megegyezést akarják megalapozni.

Az MSZP-Párbeszéd listáján egy helyet kapó párt elnökhelyettese szerint a választási vereség oka az volt, hogy az ellenzéki pártok egymással versenyeztek. Sermer közölte azt is, a párt ifjúsági szervezete május 9-én EU-zászlót visz a Parlament elé, és egy 24 órás demonstráción követelik, tűzzék ki azt is a Parlamentre.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!