szerző:
hvg.hu

Sallai káromkodott, aztán egy nagy csattanás hallható.

A 444.hu kapott egy hangfelvételt azokról a pillanatokról, amelyeken hallható Hadházy Ákos LMP-s társelnök megtámadása. A néhány másodperces felvételen 16 másodpercnél jön az a rész, ahol Sallai káromkodva támad Hadházyra.

"Bazdmeg, ne mosolyogjál, mert pofánbaszlak" - mondta Sallai, majd hallatszik egy széknek a csattanása, az ülés egyik résztvevője egyre erősebben kiabálja, hogy Robi, Robi, majd Sallai még odavet egy "hülye seggfejet" is.

Sallai az egyéni jelöltek visszalépése miatt indított fegyelmi tárgyaláson ragadta meg Hadházy székét, és a földre lökte. Hadházy kórházba került - az esti tüntetésen már ott volt -, Sallai bocsánatot kért, de azt állította, Hadházyt nem ütötte meg.

Sallai ellen a párt fegyelmi eljárást indított. Sallai a párt titkára, hiába szólította fel Szél Bernadett lemondásra, ezt nem tetette meg. Ezért az elnökség több tagja lemondott, hogy rendkívüli tisztújítást lehessen tartani.

A párbaj valójában az LMP illetve a baloldal jövőjéről szólt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!