szerző:
hvg.hu

Alakul a csapat, vannak új nevek és nagy visszatérők is.

Miután Simicskó István is távozott, egy cikkben összeszedtük, mit lehet eddig tudni. Távozott Balog Zoltán emberminiszter is a honvédelmi tárcavezető mellett, de Lázár János sem lesz kormánytag. Azt írtuk, Seszták Miklóst Bártfai-Mager Andrea kormánybiztos válthatja, Lázár helyett Gulyás Gergely jön, Balog helyett pedig Kásler Miklós onkológus.

A kormányközelbe sodródott Figyelő szerint az új honvédelmi miniszter Benkő Tibor vezérezredes, Honvéd Vezérkar-főnök lehet, a földművelési tárcát a Nagy Megtekintő Fazekas Sándortól Nagy István veszi át (a mi forrásaink is őt mondták), frakcióvezető Kocsis Máté lehet.

Akik maradnak: Rogán Antal, Varga Mihály, Trócsányi László. Ráadásul miniszter lehet a Figyelő szerint a korábbi felsőoktatási államtitkár, Palkovics László is – róla a hvg.hu is írt korábban. Schmidt Mária lapja nem ír Semjén Zsolt sorsáról, de ne aggódjanak, minden bizonnyal miniszterelnök-helyettes marad.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!