szerző:
hvg.hu

"A személyi döntéseket a Fidesz testületei fogják meghozni, én csak előkészítem, de én Tarlós Istvánt egészen kiváló és nagy tapasztalatú politikusnak gondolom” – mondta alig célzatosan Kósa Lajos a csütörtöki Mokkában. A tárca nélküli miniszterséget is elvesztő fideszes politikus először szerepelt, mint a 2019-es önkormányzati választás országos kampányfőnöke, ebben a minőségében dicsérte feltűnően a jelenlegi főpolgármestert.

Mint mondta, Budapesten „kézzelfoghatóak az eredmények”, és szerinte „nem lenne meglepő, ha újra indulna” Tarlós. „Mi nyitottak vagyunk erre” – tette hozzá nyomatékosan.

Ha már ott volt, Kósa azt is kifejtette, hogy egyáltalán „nem visszalépés”, hogy a megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterből kampányfőnökké avanzsált. Egyrészt tisztább, hogy „nem kormányzati pozícióból vezeti a kampányt”, az önkormányzati kampányra való felkészülés ráadásul „jó bonyolult feladat, de van benne gyakorlatom” – mondta szerényen a bőrdzsekis Kósa.

És álljon itt az is, hogyan reagált erre a Vajna-csatorna műsorvezetője, Pachmann Péter: „az kétségtelen, hogy az önkormányzatiság jól áll Önnek, abban rendkívül nagy tapasztalata van”.

Kósa Lajos (a fotó egy korábbi Tv2 adásban készült)
©

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!