szerző:
hvg.hu

Bánja, ami történt, ugyanakkor áltszentségnek tartja, hogy a trágár beszéd van az ügy középpontjában. Szerinte nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja.

A szerdán nyilvánosságra került hangfelvétel után sem szándékozik távozni az LMP-ből Sallai Róbert Benedek. A politikus erről az ATV-nek beszélt, hozzátéve, hogy „piszkosul nem is érdekli”, hogy ki szivárogtathatta ki a hanganyagot.

Sallai azt is mondta, hogy bár bánja, ami történt, szerinte mégis álszentség, hogy a trágár beszéd lett az ügy középpontja, “hiszen nincs olyan politikus, akinek soha ne lenne egy rossz napja”.

Sallai szerint a Hadházyval való konfliktusa sokkal inkább személyes indíttatású, és úgy véli, Hadházy elárulta azokat az értékeket, amelyekben az LMP alapítói hittek.

A saját szakállára kezdte árulni ezeknek az embereknek az egy évtizednyi munkáját Gyurcsány Ferencnek és a balliberális oldalnak. Ez nyilvánvalóan kelthet indulatot

– mondta.

Sallai ezután újabb vádakkal állt elő, azt mondta, hogy Hadházy szerinte „végigzsarolta” az országos elnökséget és a pártot is.

Sallai szerint “a választások előtti héten, de még a választások előtti napon is azt mondta Doszpoly Botond visszalépése után: ha nem lép vissza, akkor kiáll a sajtó elé, és elmondja, hogy a Fidesz az egész LMP-t megvette”.

Az elnökségi titkár azt állította, hogy “ha valami nem úgy történt, ahogyan szerette volna, Hadházy zsarolni kezdte at LMP-t”.

Arra a kérdésre, miszerint a Fidesznek lennének-e emberei a pártban, azt mondta, kizártnak tartja, az ugyanakkor valószínűbb, hogy a DK-nak viszont van.

Az ATV Hadházy Ákost is megkereste Sallai szavai után. Hadházy azt mondta, „egy társelnök természetesen megpróbálja a politikát irányítani, ahogy azt ő megfelelőnek látja”, majd hozzátette, hogy soha semmit nem csinált felhatalmazás nélkül.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!