szerző:
hvg.hu

A LIBE csütörtöki ülését követően Szijjártó Péter sajtótájékoztatót tartott, az egyik holland újságíró pedig azt kérte tőle: mutassa meg a Soros-tervet, mert ő sehol nem találja. Túl magas labda volt ez a magyar külügyminiszternek.

Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottsága (LIBE) csütörtöki ülésén bemutatták azt a jelentéstervezetet, amely szerint Magyarországon egyértelműen fennáll az uniós értékek súlyos megsértésének kockázata. Szijjártó a jelentést minősített hazugsággyűjteménynek, koncepciós eljárás kellékének nevezte - erről itt írtunk korábban.

A magyar külügyminiszter később egy sajtótájékoztató keretében értékelte a vitát, ahol az Index cikke szerint újságírói kérdésre elismételte, hogy a Sargentini-jelentés nem konstruktív kritikát fogalmaz meg, hanem aljas vádakat. Szijjártó azt is elmondta, hogy a kormány nem fogják hagyni, hogy a Soros-tervet végrehajtsák, mire egy másik újságíró egy kérdést szegezett neki.

A holland sajtómunkás azt kérte Szijjártótól, hogy mutassa meg neki a tervet, mert ő sehol nem találta. A miniszter azt tanácsolta az újságírónak, hogy nézzen utána az interneten, ahol minden bizonnyal talál majd olyan dokumentumokat, amelyben Soros György beszél arról, hogy több százezer migránst kellene beengedni az EU-ba évente.

Olvassa el az interjúkat, amelyeket vele készítettek, amikor arról beszél, hogy hogyan áll a nemzetállamokhoz. Ezenkívül nézze meg a stratégiai dokumentumait azoknak a civil szervezeteknek, amelyeket Soros György támogat. Akkor azt hiszem, meg fogja érteni, hogy mindez együtt tervnek minősül

- idézte Szijjártó szavait az Index.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!