szerző:
hvg.hu

Napos, nyárias idő lesz, de a Dunántúlon több felé lehet zápor, zivatar.

Szerdán a napos reggelt követően, délután megnövekszik a gomolyfelhőzet és késő délutántól a Dunántúlon számíthatunk egyre többfelé záporra, zivatarra. Helyenként heves zivatar is kialakulhat, melyet felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kísérhet.

Zivataroktól függetlenül is élénk, erős lehet a délkeleti szél. Délután 27-32 fokot mérhetünk.

Csütörtökön a nyugati, délnyugati határ közelében alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Az erősebb zivatarokat felhőszakadás, jégeső és viharos szél is kísérheti. Az ország többi részén viszont napos, meleg, száraz idő várható. Főként a Dunántúlon élénkülhet meg a keleties szél. 26-31 fokos melegre készülhetünk.

Szerdán is marad a frontmentes időjárás, de a nyáriasan meleg, fülledt idő továbbra is megterhelheti szervezetünket. A melegre érzékenyeknél fejfájás, migrén, fáradékonyság, valamint alvászavar jelentkezhet.

Az idősek és szívbetegek szervezetére különösen megterhelő lehet a nyárias időjárás, vérnyomás-ingadozás, keringési probléma, rosszullét egyaránt előfordulhat körükben.

A többfelé feltámadó szél miatt ingerlékenyebbek, nyugtalanabbak lehetünk. Zivatarok környezetében pedig az asztmások állapota romolhat, erősödhetnek tüneteik.

11 és 15 óra között erős lehet az UV-sugárzás, ezért ügyeljünk bőrünk megfelelő védelmére!

Egészségünk megőrzése érdekében fogyasszunk minél több szezonális zöldséget, gyümölcsöt!

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!