szerző:
hvg.hu

Kobza Miklós korábban Habony csapatában is dolgozott, azt még nem tudni, hogy merre folytatja karrierjét.

Távozik a közmédiától Kobza Miklós, aki a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA/közmédia) sajtófőnökeként és az MTVA 100 százalékos tulajdonában lévő Újmédia és Telext Kft. tartalomigazgatójaként is dolgozott az elmúlt időszakban - írja a 24.hu.

Kobza 2016 februárjában lett az állami médiavállalatnál először az MTVA sajtófőnöke, majd 2016. novemberétől a hirado.hu, illetve az MTVA egyéb online és teletextes tartalmainak felügyelete is hozzá tartozott, valamint az MTVA leányvállalatának tartalomigazgatója lett. Kobzát 2016 szeptemberében komoly bírálat érte az MTVA-s szakszervezetek és üzemi tanács részéről, amikor alkalmatlannak nevezték őt, de a helyén mardhatott.

Kobza felügyelete a hirado.hu-t, amely bár közpénzből működik, gyakorlatilag a kormány szócsöveként funkcionált, nem egyszer jelentek meg rajta manipulált anyagok is, valamint szintén Kobza volt az, aki sajtófőnökként korábban többször nem adott ki újságírók által kért hivatalos dokumentumokat.

Kobza pályája kezdetén még a Magyar Narancsba írt cikkeket, majd egy időben Orbán beszédeinek elkészítésében is közreműködött Habony Árpád csapatában, és a miniszterelnök Facebook-oldalának volt a fotósa.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Kobza merre folytatja karrierjét, illetve ki lesz az utóda az Újmédia és Teletext Kft. élén, valamint az MTVA sajtóirodájánál, illetve mi a távozás háttere, oka.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!