szerző:
hvg.hu

Videós kollégánkat 2016-ban tiltották ki a parlamentből, azonban csak pár hónapra, most azonban erre hivatkozva nem mehet be tudósítani az új parlament megalakulásáról.

Kedden, május 8-án alakul meg az új országgyűlés, az ülésre a sajtómunkatársaknak pedig pénteken délután 2-ig kellett regisztrálni.

Videós kollégánk, Kaufmann Balázs a regisztrációs kérelmét már szerdán elküldte, pénteken 17:03-kor azonban azt a választ kapta vissza, hogy az Országgyűlés Sajtóirodájának "nem áll módjában" teljesíteni az akkreditációs kérelmet. Indoklásként a következő szerepelt:

Az alakuló ülés kiemelt jellegére, ünnepélyességére valamint a nagy érdeklődésre való tekintettel csak azoknak az újságíróknak a kérését tudjuk figyelembe venni, akik a 2014-2018-as ciklus ülésein betartották az országházi sajtótudósítás rendjére vonatkozó szabályokat.

Hasonlóan járt a 444.hu videósa és az Index egyik kollégája is.

Kaufmann Balázst még két éve, 2016 áprilisában tiltották ki a parlamentből, akkor még a 24.hu munkatársaként, miután arról kérdezte a fideszes politikusokat, köztük Orbán Viktort és Kövér Lászlót is, hogy mi a véleményük a Magyar Nemzeti Bank alapítványainak költéseiről. Ugyanekkor kitiltották Fekete Norbertet, a hvg.hu akkori munkatársát is ugyanezért. Íme az akkori viodeónk:

2016 szeptemberében Kaufmann Balázst egyébként visszaengedték a parlamentbe, vagyis feloldották a kitiltását, most azonban mégsem regisztrálhatott a parlament alakuló ülésére.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!