szerző:
hvg.hu

Az eddig a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Facebook-oldalán közzétett videón mutatja be, hogyan készül elhagyni eddigi irodáját a parlamentben.

Irathalmok, ikeás szatyorba és kartondobozokba pakolt dokumentumok, egy festmény helye a falon és az üres szekrény – ilyen vágóképeket vonultat fel lágy zenére az a videó, amelyen Lázár Jánost búcsúzik eddigi irodájától.

Lázár, akit érdekes körülmények között rakott ki a kormányfő a Miniszterelnökség éléről, arról beszél, hogy a Cassandra-levelet, amelyet négy éve, miniszteri eskütétele után bevitt dolgozószobájába, már hazavitte. Külön kiemelte, hogy a Kossuth Lajosnak a kiegyezés előtt Deák Ferenchez írt levelét, különösen annak utolsó két bekezdését politikusi krédójának tekinti.

Ezek így hangzanak:

Ne vezesd hazánkat oly áldozatokra, melyek még a reménytől is megfosztanának! Tudom, hogy a Cassandrák szerepe hálátlan szerep. De Te fontold meg, hogy Cassandrának igaza volt!"

Ugyancsak beszélt Lázár Bánffy Miklósról, akinek portréja eddig az irodájában lógott. Bánffyét nyilvánvalóan a saját pályájával hozta párhuzamba, amikor azt mondta: "Annak idején, a 20-as években sikeres külügyminisztersége után visszatelepült Erdélybe, szinte példa nélküli módon kezdett újra ott egy életet. Én azt tervezem, hogy a következő négy esztendőben, ebben a választási ciklusban a választópolgártársaimra szánom a legtöbb időt, és nem a kormányzati vagy az országos ügyekre."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!