szerző:
hvg.hu

Nagy a baj a kongresszus előtt álló szocialistáknál, már ott tartanak, hogy a sporttagozat MSZP-t kiosztó levele is kiszivárog.

Amit a Zoom idéz, és olyanok vannak benne, mint például: „az április 8-i választások újabb, még súlyosabb vereséget hoztak pártunk számára. Demokratikus pártokban ilyen esetben a teljes vezetés lemond, ez most először meg is történt. A második lépés, hogy a kudarc részesei lemondanak listás mandátumaikról. Erre szolgált követendő példával Gőgös Zoltán elnökhelyettes. Nagyon logikus és az egyetlen vállalható lépés, hogy a kudarcot vallók hátrább lépnek és az új vezetésben semmilyen szerepet nem vállalnak. A legjobb, ha visszatérnek az alapszervezetükbe és ott dolgoznak, azaz követnék Burány Sándor példáját, aki, miután lejárt a mandátuma, mint budapesti elnök, a kispesti szervezetben végzett munkájával négy év után egyéni képviselő lett, majd idén megismételte egyéni győzelmét. Az elmúlt nyolc év választásai bebizonyították, hogy ha nincs erős MSZP, akkor a baloldal nem tud váltópártot kiállítani. Az idei választás rávilágított, hogy bűnös módon hagytuk szétesni, megszűnni vidéki szervezeteinket, ami az eddigi elnökségek sara. A következő két év kiemelt feladata a vidéki hálózat tényleges újjáépítése! A következő kongresszuson döntést kell hozni ennek módjáról és szervezeti kereteiről.”

A Vincze Géza vezette bizottság szerint választani kell egy főfoglalkozású elnökhelyettest, továbbá meg kell bízni 4 régiófelelőst, akik szintén főfoglalkozásúak, és fejenként 22 választó körzetben végzik a pártszervezést az elnökhelyettes irányításával, mert ha nem lépnek gyorsan ezen a téren, akkor „a Momentum be fog jönni a légüres térbe, és pártunk a csendes agónia felé veszi az irányt. Példa a Fidesz jobboldali térnyerése 1994 után.” Javasolják azt is, hogy leheljenek életet az ifjúsági szervezeteikbe és azt, hogy a „szakszervezetekkel és az erre nyitott civil szervezetekkel való tényleges és folyamatos együttműködés kiépítését, az általuk fontosnak tartott kérdések képviseletét a parlamentben”.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!