szerző:
hvg.hu

Amikor a miniszterelnök a negyedik esküjét is letette, első felszólalásában arról beszélt, ő 2030-ig tervez.

Pénteken, május 18-án újra ülésezik a parlament, ugyanis esküt tesznek miniszterei, akiknek most zajlik a meghallgatásuk. Például Kásler Miklós meghallgatásáról itt, Palkovics Lászlóéról itt olvashat, Nagy Istvánét se hagyja ki, ő azt mondta, a hevesi sertéspestist egy menekült eldobott szendvicse okozta.

A parlament honlapjára feltöltött menetrend szerint a pénteki ülés 10:30-kor kezdődik, először is esküt tesz egy új képviselő, ugyanis a Jobbikból Janiczak Dávid Ózd polgármestere marad, helyét Potocskáné Kőrösi Anita foglalja el, majd ismertetik Áder János köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről.

Ezt követően szólal fel Orbán, bemutatja minisztereit, akik esküt tesznek. Ezt követi a Himnusz, az ellenzék, ha benn lesz, most is csak asszisztál majd az egészhez, felszólalni nem lesz lehetőségük.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!