szerző:
hvg.hu

Rendőröket hívtak vissza a szerb-magyar határról a migrációs válság enyhülése miatt.

Erről számoltak be a déli határ közelében lakók a Hír Tv-nek. „Évek óta nem láttak menekültet” – mondta egyikük a csatornának. A helyiek örülnek a csendnek, aminek az az oka, hogy rendőrből és rendőrautóból is kevesebb van a déli határnál.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság azt nem árulta el, hány rendőrt vontak vissza a határról, Pintér Sándor belügyminiszter is csak általánosságban fogalmazott a Hír Tv kérdésére.

A rendőrök száma mindig igazodik a feladat mértékéhez. Jelen pillanatban pont annyi rendőr van ott, amennyit a feladat igényel.

A miniszter úgy látja, eredményes a határzár, ezért ha szükséges, más határszakaszon is ezt a megoldást választják majd. Május elseje óta egyébként mindössze 33 migránst fogtak el a rendőrök országszerte.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Vadászni kell a határvadászokra, az EU szigorú feltételeket szab

Hivatásos szakember őrizhet csak külső schengeni határt, és őt is nemzetközi szerződések kötik – tudta meg a magyar határvadászok dicstelen szereplése kapcsán egy portugál EP-képviselő az Európai Bizottságtól. A szervezet létszáma egyelőre messze elmarad a kívánatosként megjelölt háromezertől – a jelentkezők felét kiszórják.