szerző:
hvg.hu

Az apa azt mondja, a fiú nem bottal piszkálta a szurikátát, és ijedtében csapta földhöz az állatot, miután az átharapta a körmét.

A korábbi hírek szerint az ötödikes fiú a tiltás ellenére bottal piszkálta a Zara nevű nőstény szurikátát a Kecskeméti Vadaskertben, mikor az állat megharapta, a fiú ezután ijedtében vágta földhöz az állatot, amely a helyszínen elpusztult annak ellenére, hogy a vadaskert igazgatója szívmasszázzsal és légbefúvással is próbálkozott, hogy megmentse.

A Facebookon viszont megszólalt a fiú apja, L. aki elismerte, hogy a gyerek hibázott, de az állatpark felelősségét is felvetette. A bejegyezést szemléző Index szerint azt írta, a nyitott tetejű kifutónál a gyerekek a levegőben mozgatva kezeiket ingerelték futásra az állatokat, az ő gyereke kicsit mélyebbre nyúlt.

"Az állat a gyerek körmeit is átharapta, írta, aki ekkor ijedtében csapta a földhöz az állatot, szerinte ezután az igazgató a síró gyerekkel kiabált. Ezután taxival kellett a gyereket kórházba vinni. Szerinte az igazgató nagyobbat hibázott a fiúnál, amikor egy állatot helyezett egy ember elé."

Az igazgató, Tokovics Tamás szerint viszont nem ez történt – azt mondta, a gyereket helyben ellátták -, ők keresték meg az eset után a gyereket, és az osztállyal lévő pedagógust. Elmondása szerint a gyerek teljesen bezárkózott, nem mondta el, mi történt. Az igazgató mindent az osztálytársaktól tud, akik látták az eseménysort. Felhívta az iskolát is, hogy a gyerek hogyléte felől érdeklődjön, azt a választ kapta, hogy a gyerek keze gyógyul, és az sem látszik, hogy lelkileg megtört volna.

"Nem akarjuk keresztre feszíteni a fiút, de ebből mindenkinek tanulnia kell"

- mondta az Indexnek. Ő is levonta a tanulságot: renitensek mindig vannak, ezzel nem tudnak mit kezdeni.

Az eset hatalmas indulatokat váltott ki, a kommentelők egy része rögtönítélő bíróságként válogatott kínzásokkal büntette volna a szurikátagyilkosnak kikiáltott gyereket. A bosszúszomjas hozzászólások nyomán érezte úgy a gyerekjogokkal foglalkozó Hintalovon Alapítvány, hogy tisztába tesz néhány dolgot az ügyben, a többi között azt írták, az erőszak nem jó válasz az erőszakra.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!