szerző:
Gergely Zsófia

Július 1-i hatállyal lemond és távozik a Magyar Telekomtól Christopher Mattheisen, aki ebből az alkalomból adott interjút a Forbesnak. A nyomtatásban megjelenő interjú egyes részeit szerdán közzétették, így azt a részt is, amit a mára lakájmédiává silányított Origo eladásáról mondott a távozó vezérigazgató.

Ahogy már többször kommunikálták, ezúttal is megismételte, hogy a legnagyobb eléréssel bíró portál értékesítése „100 százalékban üzleti kérdés volt”, a rá fordított figyelmet „inkább az alaptevékenységükre” szerették volna fordítani. Állította azt is, hogy „politikai nyomás nem volt a cégcsoporton, hogy szabaduljon meg az Origótól”. Ahogy szerinte előtte sem volt politikai nyomás – ennél a pontnál érdemes felidézni, hogyan távozott a főszerkesztő Sáling Gergő, majd a szerkesztőség nagy része a Lázár János utazásait megörökítő cikkek után 2014 nyarán.

Az interjúban arra is rákérdeztek, Mattheisennek milyen érzés olvasnia a jelenlegi Origót, ami azóta a Vs.hu-s Száraz István közbeiktatásával Matolcsy Ádámnál landolt, és egy kötelékben repül a migránsozó-sorosozó-brüsszelező többi zsebmédiával. Mire a távozó vezérigazgató azt válaszolta, hogy egyáltalán "nincsenek érzései”. Hiszen tőzsdei cégként az a legfontosabb, hogy a legjobb árat kapják, amikor értékesítik egy-egy cégüket.

Beszélt még a Forbesnak az őket is sújtó szektorális különadókról, de arról is, mikor beszélt Orbán Viktorral és Angela Merkellel utoljára.

Christopher Mattheisen 12 év után távozik
©

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

 

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!