szerző:
hvg.hu

Alexander Soros helyettes a Nyílt Társadalom Alapítványnál, a Twitteren reagált arra, hogy Budapestről Berlinből költözik az irodájuk.

Kedden jelentették be, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten. Patrick Gaspard elnök azt mondta, hogy nem tudják tovább garantálni a munkájuk és a munkatársaik biztonságát Magyarországon, és nem tudnak védelmet nyújtani az önkényes kormányzati beavatkozással szemben. A költözés melletti érv volt az is, hogy elfogadás előtt a Stop Soros-törvénycsomag, ami Rogán Antal szerint még szigorúbb lesz.

Alexander Sorost – ahogy apját is – már hónapokkal ezelőtt démonizálni kezdte a kormányzati médiagépezet, most azt írta Twitter-oldalán:

Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar civil társadalom iránt.

 

Csontos Csaba, az Alapítványok szóvivője a hvg.hu-nak korábban azt mondta, azért nem várták meg a Stop Soros-törvény elfogadását, mert már így is túl nagy a bizonytalanság, a családosok kiköltözéséhez, a gyerekek iskolába íratásához kellett most meghozni a döntést.

A Soros-alapítvány költözéséről az összes mértékadó és hiteles külföldi lap beszámolt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!