szerző:
hvg.hu

A legkisebb elsikkasztott összeg 250 ezer, a legnagyobb 25 millió forint volt, de volt, akinek visszafizette a pénzt. A férfi már nem praktizál, törölték az ügyvédi névjegyzékből.

Vádat emelt a Kecskeméti Járási és Nyomozó Ügyészség egy volt ügyvéd ellen, aki 2015 és 2017 között 15 ügyfelétől több mint 114 millió forintot sikkasztott el – közölte az ügyészség szerdán.

A kecskeméti ügyvéd ingatlanok adásvételében és tehermentesítésében vett részt okiratszerkesztő, illetve letétkezelő ügyvédként, 15 esetben azonban az ügyfelek pénzét elsikkasztotta, és szerencsejátékokra költötte.

A legkisebb elsikkasztott összeg 250 ezer, a legnagyobb 25 millió forint volt. Öt, már kifizetett ügyfélen kívül a többi kártérítést kért tőle. 2017 augusztusában feleségének kecskeméti lakását is el akarta zálogosítani, ezért hamisította felesége aláírását, majd a hamis okiratot benyújtotta az illetékes járási hivatalhoz. A feleség bejelentése miatt sikerült megakadályozni, hogy a lakás elvesszen.

Az ügyvéd 2017 augusztusában kamarai tagságának megszüntetését kérte, és az ügyvédi névjegyzékből is törölték.

Az előzetes letartóztatásban lévő volt ügyvédet az ügyészség 15 rendbeli ügyvédi visszaéléssel, 15 rendbeli, üzletszerűen elkövetett sikkasztással, valamint közokirat-hamisítással vádolja.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!