szerző:
hvg.hu

Pusztai-Csató Adrienn korábban fideszes aktivista volt, később mégis függetlenként mérette magát Szentistván időközi választásán, Tállai András választókerületében. Ekkor kezdődtek a problémák.

Fideszes aktivista volt, később azonban függetlenként indult Tállai András NAV-elnök választókörzetében, a Borsod megyei Szentistván egyik közelmúltban zajlott időközi választásán Pusztai-Csató Adrienn.

A Gémesi György-féle Új Kezdetben is megfordult Pusztai-Csató szerint már korábban is voltak gondok, de a helyzet akkor fordult igazán rosszra, mikor a Tállai András által támogatott fideszes jelöltet nagy fölénnyel legyőzte.

Ez megbocsáthatatlan bűn volt, végig éreztem a polgármesterségem alatt

– fogalmazott a Hír Tv Egyenesen című műsorának szerdai adásában.

Pusztai-Csató arról is beszélt, hogy az időközi választás kampányának utolsó hetében adóvizsgálatot indítottak ellene és ápolónőként dolgozó képviselőtársával szemben, holott sem neki, se a másik politikusnak nincs és nem is volt cége, vállalkozóként sem tevékenykedtek.

Állítása szerint szja-bevallásait kezdték ellenőrizni, amelyet 11 hónapon át 5 revizor és jogász is nézegetett, olyan szinten, mintha vagyonosodási vizsgálatot rendeltek volna el. Átutalásait és öt évre visszamenőleg minden adatát átnézték a NAV-ellenőrök.

A vizsgálatnak két hete lett vége, 2200 forintos adóbírságot kapott, de ezt is csak azért, mert az egyik évben ennyi mínuszt találtak a számláján. Ellenben egy másik évben túlfizetése volt, amiért meg épp az adóhivatal tartozik neki, nagyjából 20 ezer forinttal.

Pusztai-Csató azt mondta, már csak azt nem érti, kinek és miért érte meg ez, mert az adófizetőknek ez nem ennyibe került, neki pedig adótanácsadót kellett fogadnia, illetve a vizsgálattal adminisztrációs költségei is keletkeztek.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!