szerző:
hvg.hu

A Párbeszéd európai parlamenti képviselője nem fogta vissza magát, ahogy kiderült az Európai Bizottság beperelte a tartósan rossz levegő miatt Magyarországot.

Pert indít az Európai Bizottság Magyarország ellen is, mert 10 éve nem tesz semmit a levegőszennyezettség javításáért. A per megindulását Jávor Benedek így kommentálta a Facebookon: most az Európai Bíróságon kell majd elmagyarázni, hogy

"miért a láncfűrész az első dolog, ami egy fáról a kormánynak eszébe jut. Hogy miért illannak el a zöldfelületeink minden beruházás nulladik lépéseként. Hogy miért szabotálja a főváros a behajtási díj bevezetését hosszú évek óta. Hogy mit jelent az, hogy szembeszállnak a "szélsőségesen tömegközlekedésbarát" megközelítéssel. Hogy miért küzdenek minden erejükkel azért, hogy évente több tízezer magyar idő előtt haljon meg a légszennyezésnek köszönhetően."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!