szerző:
hvg.hu

Miközben az Orbán-kormány első intézkedése lesz egy gyomrost bevinni a renitens civileknek, Barack Obama amerikai exelnök az egyik ilyen szervezet vezetőjével fotózkodott.

20 ezer jelentkező közül választotta ki az Obama Foundation azt a 20 embert, akiket szaktudással, kapcsolati tőke építésével segítenek az általuk képviselt területen minél eredményesebbnek lenni. A 20 ember között ott van a korrupciókutató K-Monitor vezetője, Léderer Sándor is, aki a hvg.hu-nak elmondta, mire számít a kétéves ösztöndíjjal kapcsolatban.

Léderer most pedig nem más, mint Barack Obama mellett tűnt fel: a volt amerikai elnök Facebook-oldalára tett ki egy képet, amelyen az "ösztöndíjasokkal" van körülvéve, és épp Léderer ül a jobbján.

Ami nem sikerült Orbánnak, pedig annyira vágyott hét éven át, az összejött a K-Monitor alapítójának.

A Stop Soros-törvény elfogadása is egyre közeledik - talán ennek is szól Obama kitüntető közelsége a civil Lédererhez.

Léderer Sándor
©

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!