szerző:
hvg.hu

K. Károlyt egyik lopása közben rajtakapta a sértett, de menekülés közben még felkapott egy laptopot meg egy táskát is.

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki kilenc kispesti ingatlanba tört be február 10-e és április 28-a között. A rendőrség közleménye szerint a 21 éves budapesti K. Károly általában földszinti lakásokba vagy házakba jutott be úgy, hogy betörte az ablakot vagy kivágta a szúnyoghálót, de olyan is volt, amikor a fürdőszoba ablakának vasrácsát fűrészelte el.

A gyanúsított négy házba és öt lakásba tört be, és összesen 5 millió 790 ezer forint értékben lopott pénzt, ékszereket, órákat, elektronikai és műszaki cikkeket. A férfit az egyik lopása alkalmával megzavarta az ott lakó. Az elkövető menekülés közben még felkapott egy laptopot és egy táskát, de azokat végül menekülés közben a kertben hátrahagyta.

A kerületi rendőrök május 14-én egy kispesti lakásban fogták el a betörőt, és lopás bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és indítványozták előzetes letartóztatását, amelyet a bíróság szerdán el is rendelt.​

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!