szerző:
hvg.hu

A 24.hu szerint akkor nőhet a sofőrök bére, ha az elvégzett OKJ-s képzés után havonta minimum 12 órára beállnak ápolónak.

A 24.hu szerint a mentőgépkocsi-vezetők átképzésével orvosolná az egyre súlyosbodó szakemberhiányt az Országos Mentőszolgálat. A lap szerint a sofőrként dolgozó mentősökre komoly nyomást helyeznek, hogy végezzék el az ápolói képzést és módosítsák a munkaszerződésüket.

Az ajánlat úgy szólt, ha a sofőrök elvégzik az ápoló-szakápoló OKJ-s képzést, magasabb fizetési kategóriába sorolják őket, ám utóbb kiderült, ez csak a szerződés módosításával megoldható, ráadásul előírnák, hogy havonta minimum 12 órában ápolói feladatokat lássanak el. Sok mentős attól tart, az ápolóhiány miatt gyakran kell majd beugraniuk olyan munkára, amelyhez nincs megfelelő tapasztaltuk, esetleg motivációjuk sem.

Arról is beszélnek, ezzel a Mentőszolgálat statisztikája is javulhat, ezeket az embereket ugyanis két rubrikában is szerepeltethetik, az állomány viszont nem nő. Az Országos Mentőszolgálat Szóvivője, Győrfi Pál annyit válaszolt, a működés valamennyi személyi és tárgyi feltétele biztosított, azonban az újságíró további kérdéseire nem válaszol, mert a megkereséseit tendenciózusnak és destruktívnak tartják, a korábbi cikkeket is kifogásolták.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!