Legalább már kiderült, mire kérték a pénzt, de hogy mire költötték, az még nem.

Kiperelte az Átlátszó a Magyar Villamos Művektől, mire adott 508 millió forintot a Békemenetet szervező CÖF-nek. A CÖF szóvivői megnémultak, mikor tavaly a támogatásról érdeklődtünk, végül előálltak azzal, hogy a "komplettált egészséges ételek" készítésére, népszerűsítésére költenek a pénzből.

Ez a támogatási kérelemben nem szerepelt, ott gyakorlatilag felsorolták az alapítvány tevékenységeit, a tudományos, kulturális, jogvédő szerepet hangsúlyozva. A CÖF alapító a következő szavakkal kért támogatást:

"Kérem Elnök-vezérigazgató urat, hogy célkitűzésünk megvalósításához járuljon hozzá 508 millió forinttal. Az összeg lehetőséget adna arra, hogy javítsuk a közgondolkodást, kidolgozzuk a civilitika alapjait, segítsük a lakossági üzenetek széles körű terjesztését, amelynek fontos része a természet megóvása, az emberi élet fenntarthatósága, az energiatudatosság és az energiabiztonság témaköre is.”

Az az MVM-es jegyzőkönyekből nem derült ki, hogy miért érezte fontosnak a CÖF támogatását, mindenesetre a "közgondolkodás javítása" ért ennyit.

Még az sem tiszta, mire költötte a CÖF a pénzt, azt külön kikérte az Átlátszó.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!