szerző:
hvg.hu

Hosszú cikket közöl a brit Financial Times a szerb elnökről, Aleksandar Vucicról, aki hasonló kanyarokat írt le eddig politikai pályafutása során, mint Orbán Viktor.

A Financial Times interjújára a 444 hívta fel a figyelmet, érdemes elolvasni a teljes cikket. Vucic Milosevics nagyhatalmú információs miniszteréből mára olyan politikus lett, aki az EU-csatlakozás és a Nyugat feltétlen híve, távolról pedig úgy látszik, betartja az uniós szabályokat.

A cikkben előkerül Magyarország és Orbán Viktor is, az egyik bekezdésben arról van szó, hogy „sokan attól félnek, hogy Vucic olyan lesz, mint a liberálisból nacionalistává vált Orbán, aki előbb igazodott az EU-s szabályokhoz, aztán belülről elkezdte támadni az Uniót”.

Erre Vucic csak annyit válaszolt:

a párhuzam 99 százalékban baromság.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!