szerző:
hvg.hu

Vélhetően a pénteki kormányülésen derül ki, hogy mi lesz a pontos hatáskör.

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a HírTV kérdésére azt mondta, a cél, hogy egységes fejlesztési terve legyen a fővárosnak a következő 10 évre vonatkozóan. Arra azonban a politikus nem adott egyértelmű választ, hogy a jövőben kinevezik vagy választják-e a főpolgármestert.

„Pillanatnyilag világos jogszabályi rendelkezések vannak, hogyha ebben bármi változik, akkor ennek megvannak a normális útja, én azt tudom csak mondani, hogy mi Tarlós István főpolgármester úrnak a tevékenységét nagyra értékeljük, nagyra becsüljük, és annak örülnénk, ha ő maradna a város főpolgármestere a jövőben is.”

Tarlós István egy pénteki interjúban azt mondta, szerinte az újabb Orbán-kormány csak Budapest javát szolgálja. A főváros első embere szerint “ma már nem szorul bizonyításra, hogy 2010 és 2018 között a kormány és a jelenlegi városvezetés együttműködve lényegesen több eredményt mutat fel Budapesten, mint amire az azt megelőző évtizedekben mások képesek voltak”. Tarlós úgy tudja, a főpolgármestert 2019-ben is közvetlenül fogják választani.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!