szerző:
hvg.hu

A férfit kórházba vitték, ahol megműtötték.

Ahogy arról beszámoltunk, szombaton meglőttek egy 61 éves férfit a Tatai Patarán, vagyis a török kori csatákat felidéző történelmi fesztiválon. A rendőrség korábban azt közölte, hogy egy 30 éves férfi egy régi kovás puskával lőtt, ám abban benne maradt a puskapor betöltéséhez szükséges töltővessző, és ez sebesítette meg életveszélyesen a 61 éves férfit. Golyóval egyébként nem töltik meg az ilyen fesztiválokon a fegyvereket, puskaporral is csak azért, hogy hangja és füstje legyen.

A Komárom-Esztergom megyei lap, a Kemma.hu azt írja, a sebesült férfi egy cseh állampolgár, aki szintén részt vett a várjátékokon. A férfi fejlövést kapott, a sérülése után pedig a tatabányai Szent Borbála Kórházba szállították, ahol megműtötték.

A fesztivál szervezője a lapnak azt mondta, a férfi családja is a helyszínen volt, ellátásukról pedig a szervezők gondoskodnak.

A 30 éves szigetvári férfi ellen, aki a fegyvert elsütötte, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!