szerző:
hvg.hu

Áramot és egyéb javakat lopott a vád szerint.

Kedden folytatják le Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi büntetőügyének első érdemi tárgyalását Budaörsön. A zenész elleni fő vádpont az, hogy 2 milliárd forintnál is drágábbra becsült mocsai villájának közműellátását szabálytalan vételezéssel, vagyis lopással oldotta meg. A vizet, gázt és villanyt az ingatlanba bejelentett cégek nevére köttette be, majd a mérőórák megkerülésével illegális csatlakozásokat építtetett ki.

Ugyanezt elkövették tatai, érdi és táti apartmanházakban is. Ezzel legalább 30 millió forint értékű elektromos áramot, 16 millió forint értékű vizet és 4,7 millió értékű gázt tulajdonítottak el. Az ügyben számos további vádlott szerepel, ők a jogtalan csatlakozások megvalósításában közreműködtek, de bevonták a bűncselekménybe az érintett szolgáltatók ellenőreit is, akik meghamisították az óraállásokat.

A bűncselekmény sértettje az E-On, az Észak-Dunántúli Vízmű, az Égáz-Dégáz és a Tigáz.

A tárgyaláson a vádlottak elfogultsággal vádolták meg az ügyészséget, a bíró ezután szünetet rendelt el. A per a többi vádlott meghallgatásával folytatódott.

Galambos a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, álláspontja szerint nem követett el bűncselekményt.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!