szerző:
hvg.hu

Áramot és egyéb javakat lopott a vád szerint.

Kedden folytatják le Galambos Lajos, Lagzi Lajcsi büntetőügyének első érdemi tárgyalását Budaörsön. A zenész elleni fő vádpont az, hogy 2 milliárd forintnál is drágábbra becsült mocsai villájának közműellátását szabálytalan vételezéssel, vagyis lopással oldotta meg. A vizet, gázt és villanyt az ingatlanba bejelentett cégek nevére köttette be, majd a mérőórák megkerülésével illegális csatlakozásokat építtetett ki.

Ugyanezt elkövették tatai, érdi és táti apartmanházakban is. Ezzel legalább 30 millió forint értékű elektromos áramot, 16 millió forint értékű vizet és 4,7 millió értékű gázt tulajdonítottak el. Az ügyben számos további vádlott szerepel, ők a jogtalan csatlakozások megvalósításában közreműködtek, de bevonták a bűncselekménybe az érintett szolgáltatók ellenőreit is, akik meghamisították az óraállásokat.

A bűncselekmény sértettje az E-On, az Észak-Dunántúli Vízmű, az Égáz-Dégáz és a Tigáz.

A tárgyaláson a vádlottak elfogultsággal vádolták meg az ügyészséget, a bíró ezután szünetet rendelt el. A per a többi vádlott meghallgatásával folytatódott.

Galambos a bíróság előtt ártatlannak vallotta magát, álláspontja szerint nem követett el bűncselekményt.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!