szerző:
hvg.hu

A Jobbik 26 képviselőjéből 25 nemet mond a Toroczkai-platformra – közölte a párt frakcióvezetője.

Ahogy megírtuk, Toroczkai László kedden délelőtt jelentette be, hogy még pénteken létrejött a "Mi magunk" platform a Jobbikon belül, s többen is vele tartanak - ezt azonban még az elnökségnek is engedélyeznie kell.

Az elnökség azonban nem hagyta jóvá a lépést: azt üzenték az ásotthalmi polgármesternek, hogy a csoportnak nincsen létjogosultsága, a pártban ugyanis nincsenek platformok, és nem egyéni csoportokat, hanem minden magyart képvisel.

Kedd este aztán Gyöngyösi Márton, a Jobbik frakcióvezetője adott ki közleményt, amelyben azt írta: "Toroczkai László mai sajtótájékoztatóján arról nyilatkozott, hogy a Jobbik több országgyűlési képviselője is támogatja platformját. Ezzel szemben a valóság az, hogy a Jobbik parlamenti frakciójának 26 tagjából 25 nem tagja, és a jövőben sem kíván tagja lenni ennek a platformnak. Egyedül Dúró Dóra fejezte ki csatlakozási szándékát, aki a tisztújító kongresszuson Toroczkai elnök-helyettes jelöltjeként indult."

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!
hvg.hu Itthon

Toroczkai nem mert bátrat húzni, így előnybe hozta a Jobbik vezetését

Szakad vagy nem szakad? Ez volt a nagy kérdés Toroczkai László keddi bejelentése előtt. Az ásotthalmi polgármester azonban döntés helyett azt jelentette be: taktikázik és időt húz. A Jobbik frissen megválasztott vezetése igyekszik rövidre zárni a történetet, és a legerősebb érve Toroczkai ellen a Fidesz ármánykodása.